Polityka Prywatności

Firma AAB Armanowski sp.j. z siedzibą w Wieluniu przy ulicy Polskiej Organizacji Wojskowej 14, NIP 832-208-26-40, REGON 369788500, e-mail biuro@aab.com.pl, nr telefonu (43) 843 33 03, prowadząc sprzedaż internetową pod adresem www.aab.com.pl gromadzi dane swoich Klientów.

Dane, które potrzebne są przy logowaniu, realizacji zamówienia i wysłaniu towaru to:
1. adres e-mail,
2. imię,
3. nazwisko,
4. adres zamieszkania/adres doręczenia towaru (nazwa i nr ulicy, kod pocztowy, miejscowość, kraj)
5. nr telefonu.

Dodatkowo, dla zainteresowanych fakturą VAT, prosimy o przedstawienie:
1. nazwa firmy,
2. adres firmy (nazwa i nr ulicy, kod pocztowy, miejscowość, kraj),
3. NIP.

Dane zbierane podczas rejestracji konta w sklepie internetowym wykorzystane są przez AAB wyłącznie w celu umożliwienia Klientowi zalogowania się do konta w sklepie internetowym. Dane zbierana podczas transakcji zakupu będą wykorzystane w celu realizacji zawartej umowy pomiędzy Klientem a AAB, w tym między innymi do należytego udokumentowania zawartej umowy, uiszczenia przez Klienta umówionej ceny i udokumentowania tego faktu, jak również wysłania towaru Klientowi.
Jeśli Klient wyrazi zgodę na otrzymywanie informacji handlowej lub otrzymywanie newsletter’a, dane przekazane przez Klienta wykorzystywane są w celu informowania o nowych produktach oraz promocjach oferowanych przez AAB w ramach prowadzenia sklepu internetowego.


W przypadku transakcji zakupu towaru w sklepie internetowym AAB może kontaktować się z Klientem za pośrednictwem poczty elektronicznej lub telefonu w zakresie związanym z transakcją zakupu. Jeśli Klient wyrazi zgodę na otrzymywanie informacji handlowej lub otrzymywanie newsletter’a, dane przekazane przez Klienta wykorzystywane są w celu informowania m.in. o nowych produktach oraz promocjach oferowanych przez AAB w ramach prowadzenia sklepu internetowego.


Każdy klient ma prawo dostępu do swoich danych oraz ich poprawiania. Po zalogowaniu się, korzystając z zakładki "Moje konto", każdy klient ma wgląd do swoich danych oraz może je zmieniać (edytować). Powierzone nam dane osobowe są przechowywane i zabezpieczone zgodnie z zasadami określonymi w obowiązujących przepisach prawa.
Moje konto

Oprogramowanie Sklepu zapisuje informacje w plikach cookies dotyczących obszarów:

Cookie dotyczące sklepu:
-informacje na temat sesji,
-ostatnio oglądane produkty,
-oddanie głosu w ankiecie.
Sklep dokłada szczególnej staranności do poszanowania prywatności Klientów odwiedzających Sklep Internetowy. Zobowiązuje się także do przestrzegania tajemnicy związanej z danymi Klienta i nieudostępniania tych danych osobom nieuprawnionym oraz do należytego zabezpieczenia tych informacji przed dostępem wszelkich osób nieuprawnionych.

Użytkowanie sklepu oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies.

 

Dane osobowe przekazywane są:

a) dostawcom usług, z których korzysta ADO przy prowadzeniu Sklepu Internetowego, w zależności od wyboru Klienta, następującym podmiotom w celu dostarczenia zamówionych towarów:

- firmie kurierskiej GLS - General Logistics Systems Poland Sp. z o.o. ul. Tęczowa 10, Głuchowo 62-052 Komorniki

- firmie InPost Paczkomaty Sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie, świadczącej usługi dostawy i obsługi systemu skrytek pocztowych (Paczkomaty)

- ,,RUCH” S.A. Fincores Business Solutions Sp. z o. o. ul. Francuska 34, 40-082 Katowice

- Poczcie Polskiej S.A. z siedzibą w Warszawie - Centrala Poczty Polskiej S.A. ul. Rodziny Hiszpańskich 8, 00-940 Warszawa

b) w przypadku, gdy Klient wybierze płatność poprzez system PayU, jego dane osobowe są przekazywane w zakresie niezbędnym dla realizacji płatności spółce PayU S.A. z siedzibą w Poznaniu (60-166), przy ul. Grunwaldzkiej 182, wpisanej do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, Wydział VIII Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000274399.  

c) odbiorcami danych osobowych będą również osoby upoważnione przez ADO do przetwarzania danych osobowych, podmioty przetwarzające dane osobowe w imieniu ADO na podstawie zawartej umowy, w tym biuro księgowe: Jędrysiak Grażyna Biuro Księgowo - ­Podatkowe  Jędrysiak Grażyna NIP: 8320010145, a także IAI S.A. z siedzibą w Szczecinie, Aleja Piastów 30, 71-064 Szczecin  

d) ADO w przypadku skierowania do niego żądania, udostępnia dane osobowe, uprawnionym organom państwowym, w szczególności jednostkom organizacyjnym prokuratury, Policji, Prezesowi Urzędu Ochrony Danych Osobowych, Prezesowi Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów lub Prezesowi Urzędu Komunikacji Elektronicznej.

 

W przypadku zmiany powyższej polityki prywatności AAB poinformuje Klientów o zaistniałej zmianie poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.

 

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel